Sterk met gevoel

Haptokracht: een andere kijk op jezelf.

Fysiek, mentaal en persoonlijk (sociaal emotioneel).

Haptokracht helpt jou fysiek, mentaal en persoonlijk (sociaal emotioneel) sterker te worden. Je leert stilstaan bij de wijze waarop jij je gevoel benadert en niet je gedachten daarover. Doordat jij je gevoel anders leert benaderen wordt het makkelijker om gevoelens te plaatsen, je uit te spreken en (fysiek, emotionele) grenzen te herkennen. Vaak heeft het als bijkomstigheid dat je lijf anders gaat functioneren. Je ervaart meer rust, bewegingsvrijheid en energie, bij sommige resulteert het in minder pijn- of andere fysieke en/of emotionele klachten.

Haptokracht staat mensen ook bij in het presteren onder druk o.a. voor high potentials, artsen, advocaten, (top)sporters en podiumkunstenaars. Vaak resulteert presteren onder druk eerder in meer denken over gevoel dan het stilstaan bij de benadering ervan. Door het anders benaderen van gevoel, zul je uiteindelijk leren presteren met een bepaalde mate van innerlijk bewustzijn. Waardoor zowel je fysieke, sociaal emotionele als mentale capaciteiten toenemen, omdat je meer creativiteit en bewegingsvrijheid ervaart (zelfs onder druk).

De thuisbasis ligt op een prachtige bosrijke plek in Berg en Dal, daarnaast werken we op locatie bij nationaal sportcentrum Papendal. Ontmoet bij Haptokracht een eigentijdse visie op gedrag, presteren en gezondheid.

Lees verder

"Cas heeft zorg voor lichaam en geest. De empathische, no nonsens aanpak van Cas is dan ook een aanrader, voor iedereen die op zoek is naar meer persoonlijke contact."
AanbodMeer reviews

Cas

Hoe meer ik te weten kom over het lijf, hoe meer ik me realiseer, hoe snel de intelligentie is die aan het werk is in ons lijf. Je brein, zoals ik het hier omschrijf gaat verder dan je gedachten alleen. Het bevat ook je emoties en alle onbewuste mentale, fysieke reactieve processen. Emoties (gevoelens) komen omhoog daar waar je brein en je lijf elkaar ontmoeten.

Zowel op persoonlijk als professioneel vlak heb ik ondertussen geleerd, dat je lijf altijd een eerlijke reflectie zal geven. Als je minder lekker in je vel zit en daardoor je gevoel of emotie minder goed waarneemt. Als je jezelf daar min of meer voor hebt afgesloten, bewust of onbewust. Dan zal zich dit uiteindelijk manifesteren als een fysiek probleem of symptoom. Dus op het moment dat je weer durft te voelen. De emotie, het gevoel in je lijf durft waar te nemen en weer in contact brengt met je brein, meer dan het denken alleen, dan wordt voelen een prachtig middel.

"Life is like riding a bike. To keep your balance, you must keep moving." - Albert Einstein
Lees verder