Dry needling

Helpt de pijnpunten in spieren direct te verlichten.
Meld je aan

35

 / 
25-30 min

Dry needling is een nieuwere behandelmethode. Het is een methode om pijnpunten (triggerpoints) in spieren te behandelen. 

De methode is overgekomen uit Canada en wordt daar al jaren toegepast binnen de fysiotherapie. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt, waardoor de spanning in de spier afneemt.

Een triggerpoint is een 'knoop' in een spier, die naast lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt. Ze kunnen de oorzaak zijn van uw klachten. Ze kunnen spierstijfheid veroorzaken en bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten. Tevens kunnen triggerpoints mede oorzaak zijn van hoofdpijnklachten of duizeligheid.

'Na jaren klachten in mijn nek en schouders kan ik weer pijnvrij werken en sporten.' Neeltje de Vries- Jagersma

Hoe zit dat?

De behandeling is gericht op het uitschakelen van triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Het inbrengen van het naaldje voelt je in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt je gemakkelijker bewegen. Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur. De behandeling gaat samen met een oefenprogramma dat je zelfstandig kunt uitvoeren. Ik vraag je een app te downloaden daarin zet ik dan gerichte oefeningen die je ondersteunen in een sneller en langduriger herstel.

Kosten?

Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling. Indien u aanvullend verzekerd bent vallen ook de kosten voor dry needling hieronder.