EPTE

Een innovatieve aanpak om chronische peespijn aan te pakken.
Meld je aan

35

 / 
25-30 min

EPTE een innovatieve behandelmethode voor langdurig slecht herstellende (chronische) peesklachten.

Heb jij al langdurig een van deze klachten?

  • Pijn net onder de knieschijf, aan de kniepees (jumpersknee)
  • Pijn aan de achillespees (achillodynie)
  • Chronische elleboogpijn (tenniselleboog)
  • Chronische schouderpijn (supraspinatus pees)
  • Hielspoor (plantaire fasciopathie)

Dan kan EPTE voor jou een oplossing zijn.

EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse) is ontwikkeld in Spanje en wordt veelvuldig en succesvol toegepast bij matig en slecht herstellende letsels. Veelal bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelastingletsels. Het is bedoeld om de vicieuze cirkel van pijn te doorbreken en wordt ondersteund met een specifiek oefen-/trainingsprogramma om je spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken.

'Yes, eindelijk verlost van de pijn aan mijn achillespees. Ik kan weer pijnvrij hardlopen, bedankt!' Marieke van Els

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Jij kunt meekijken naar het echtbeeld. De huis wordt eerst gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Daarna wordt er met behulp van het EPTE apparaat gedurende 1-2 minuten een hele lichte elektrische stroom toegediend. Dit zet een aantal 'lichaamseigen' fysiologische reacties in gang die het herstel bevorderen.

Het kan licht gevoelig zijn. De behandeling zelf wordt meestal niet als pijnlijk ervaren, soms is het kortdurend 'oncomfortabel'.

De EPTE behandeling wordt gecombineerd met een herstelprogramma (training) dat je na instructies grotendeels zelfstandig kunt uitvoeren.

Voordelen van EPTE

  • Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie.
  • Nauwkeurige behandeling onder echografische controle, direct op de locatie van het letsel.
  • Kortdurende behandeling van 1-2 minuten per sessie. Daarna zijn er weinig tot geen bepekeringen voor jouw normale dagelijkse activiteiten.
  • Na 4 tot 6 behandelingen melden patienten in de meeste gevallen al een duidelijke pijnvermindering of zelfs volledig pijnvrij herstel.
  • Weinig neveneffecten. Soms ervaart de patient gedurende 1-2 dagen een beurs gevoel, dit is een normale na-reactie. Er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend.

Kosten?

Deze methode is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling. Indien je aanvullend verzekerd bent dan kunnen je kosten gedeclareerd worden bij je zorgverzekeraar.