Trainen met gevoel.

Voor mensen met chronische pijnklachten en/of vermoeidheid.
Meld je aan

75

 / 
45 min

Trainen met gevoel

Heb je last van chronische pijnklachten (SOLK) of vermoeidheid? Dan is Trainen met gevoel iets voor jou.

Bij Trainen met gevoel is gedragsmatige en fysieke training geïntegreerd. Het is een multidisciplinaire aanpak met fysiotherapie, haptotherapie met daarbij ondersteuning van een psycholoog mits nodig. Het is een totaalaanpak, waarbij we kijken naar de positieve aspecten van gezondheid. Wat zijn je mogelijkheden? Wat wil je bereiken? Waar sta je nu? Daarnaast leer je in de trainingen luisteren naar je lichaam en stilstaan bij jezelf. Hoe luister jij naar lichamelijke signalen en pik jij lichamelijke signalen op? Stel je ontspannende activiteiten uit omdat je ‘te druk’ bent met andere zaken? Het is hoog tijd om te ont-moeten. We gaan zowel binnen als buiten aan de slag.

Doelstellingen

Weer lekker in je vel zitten door:

  • Verminderen van pijnklachten of vermoeidheid.
  • Weer fit worden. Fysieke en mentale belastbaarheid vergroten.
  • Leren aanvoelen, herkennen van eigen grenzen.

Activiteiten

  • Herstel en bewegen, trainingen en methodes die zowel actief bewegen als ontspanning combineren. Gericht op het verbeteren van je belastbaarheid en herstelvermogen.
  • Hoofd en lijf, is gericht op lichaamsbewustzijn het zijn oefeningen en gesprekken die inzicht geven in het verschil tussen denken, voelen en doen.

Tijdspad

Gemiddeld genomen zijn we 6 maanden bezig. Waarin de eerste 3 maanden intensief zijn, daarna is er een opbouw naar zelfstandigheid met behoud van gedrag voor een periode van nog eens 3 maanden.

Kosten

Ben je aanvullend verzekerd dan vallen de kosten in sommige gevallen onder je aanvullende verzekering. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kunnen de kosten ook onder de verplichte kosten voor de werkgever vallen of bij zelfstandigen onder je arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Wil je meer weten, neem gerust contact met ons op.