Haptotherapie & relaties

van onbegrip naar verbinding
Meld je aan

75

 / 
45 min

Onveilige relaties

Ieder mens start een relatie om gelukkig te worden met de ander. Wat de aard van de relatie ook is, een zonder problemen bestaat niet. Door allerlei redenen kan de relatie onder druk komen te staan. Irritaties, ruzies, tegenslag, het verwerken van een trauma of verlies, botsende karakters. Vaak om je er samen uit, maar soms lukt dat niet. Er valt dan een gevoel van veiligheid weg en je kunt of durft je niet meer te uiten. Er ontstaat zo onbegrip en afstand, en je weet niet meer precies wat er in de ander omgaat. Haptotherapie kan dan uitkomst bieden.

Haptotherapie maakt de liefde weer voelbaar

Tijdens het traject worden door ervaringsgerichte oefeningen relatieproblemen tastbaar en voelbaar gemaakt. De haptotherapeut maakt beide partijen bewust welk gedrag of welke beleving de relatie verstoort. Zo wordt er een veranderingsproces op gang gebracht en kan de aandacht worden gericht op ieders mogelijkheden om anders met zichzelf en de relatiepartner om te gaan.

Duur van de haptotherapie

We beginnen met een intake-gesprek. Daarin stellen we samen jouw hulpvraag vast of wat je klachten zijn. Na een aantal sessies wordt er geevalueerd. We onderzoeken hoe jij je voelt, of je klachten verminderd zijn en of er behoefte is aan meer sessies. Het kan natuurlijk ook dat haptotherapie voor jou niet de passende oplossing is. Ik help je dan zo goed mogelijk op weg voor een geschikt alternatief.

Erkend Haptotherapeut en vergoeding

Ik ben een geregistreerd GZ- Haptotherapeut bij de VVH waarvoor strenge eisen gelden. Dat betekent naast mijn afgeronde HBO opleiding (fysiotherapie) een post-HBO opleiding haptotherapie. Als je aanvullend verzekerd bent voor Haptotherapie krijg je een deel van de kosten vergoed.